Egyéni mindfulness alapú kezelések

Az első találkozáskor számomra fontos, hogy megismerjelek, egy beszélgetéssel feltérképezzük, hogy milyen összetevői vannak a problémádnak, milyen testi és mentális jeleket tapasztalsz, és közösen megbeszéljük, hogy honnan közelítsük meg a problémád gyökerét és megoldását.

A testi oldal felől kiindulva, először mozgáson keresztül meg tudod figyelni, hogy milyen túlműködés és alulműködés van az izmaidban, hogy milyen mozdulat esik jól, mi az, ami fokozza a panaszaidat. Mindig az itt és most-ra hagyatkozunk, azzal dolgozunk, amit jelenleg érzel a testedben.

Abban segítelek, hogy megtanulj közelebb kerülni a testi érzeteidhez, megtanulj figyelni a mozdulataidra, és ebben a figyelmi térben megéld a mozgás örömét, a mozgás teljességét és szabdságát, mely kihat a teljes jelenlétedre.

Ha sérülés után vagy, akkor fokozatosan megtanulod az izmokat, a teljes testet biztonságosan mozgatni, lépésről lépésre haladsz. Figyeled az elme változását, ha félelem jelenik meg benned, ezt is megengedheted, és azzal megyünk tovább, ami éppen felbukkan. A testi és mentális blokkokat, leragadásokat egyszerre oldjuk, a te tempódban. Sokféle eszközt, pilates gépeket használsz, melyek segítik a fokozatos terhelés felépítését. Számomra az a fontos, hogy biztonságban érezd magad, hogy tudd mit, miért csinálunk, hogy jelen légy a mozgásodban, hogy beköltözz a saját testedbe. Ebben támogatlak.

Amikor az elme felől közelítünk meg egy problémát, vezetett meditációval segítek, hogy felfedezd a problémádat okozó gondolatokat, hitrendszereket, melyek legtöbbször rejtetten irányítanak téged a különböző helyzetekben.

Először bepontosítjuk, hogy mi a problémád, ez lehet egy testi tünet, egy akadályozó hitrendszer, egy életvezetési probléma, egy konfliktus, egy belső konfliktus stb. Majd vezetett meditáció segítségével, kérdésekkel vezetlek, hogy rátalálj a problémád lehetséges okaira. Lehet a folyamat része test fókuszú gyakorlat is.

A jelenlegi életünk problémái mögött a múltunk érzelmi lenyomatai állhatnak, és automatikusan ismétlik magukat.

Tudatosíthatod és feloldhatod az érzelmi lenyomatokat az éber figyelem segítségével, megteremtve ezáltal a helyet az elmében egy új, hasznos és egészséges tudati minőség beépülésének, megtapasztalhatod, hogy mi van a gondolatokon és ismétlődő mintázatokon túl, mi van akkor, ha a ragaszkodást a nyílás váltja fel. A tempót te határozod meg.

Módszerek, amiket alkalmazok:

A testi és mentális panaszok mögött megbújó hitrendszerek feltérképezéséhez a Mindfulness alapelveit alkalmazom.

Fizikai test gyógyításához a Lágyrész és izületi mobilizációs technikát (Terrier®), Manuálterápiát (Maitland®) és a Stott Pilates® módszer elemeit fűzöm össze, és van lehetőség Szabad mozgás alapú felfedezésre is.

A testi érzetekhez, gondolatokhoz és érzelmekhez való hozzáállás gyökeres megváltoztatásához a Mindfulness alapú meditációt alkalmazom.

Mindfulness meditáció

Megtanulhatod, hogy a fájdalmakkal, a testi vagy mentális nehézségekkel hogyan alakíts ki egy tudatos kapcsolatot, ahelyett, hogy elmenekülnél, vagy elnyomnád magadban azokat. Ennek a  baráti kapcsolatnak az alapja, hogy elkezdesz tudatosan figyelni az elmére és a testre, elkezded érezni, hogy mi zajlik a testben és az elmében. Az éber figyelem segít abban, hogy felfedezd a belső működésed, rávilágíts az automatikus reakciókra, és hogy átírd ezeket, újrahuzalozd az agyi idegpályáidat. A tudatos kapcsolat  alapja, hogy együttérzéssel és kíváncsisággal fordulsz önmagad felé. A meditációkban a fent leírt minőségeket mélyíted el a gyakorlás által. ´

Visszajelzések  a vendégeimtől:

 • “A testpásztázás meditációban meg tudtam figyelni a fájdalmas területet, fel tudtam fedezni ahogy változik, nem nyomtam el., és ennek hatására elmúlt.”
 • “Együtt tudtam lenni a szomorúsággal, talán úgy mint még soha. Utána felszabadultam…”

Stott Pilates®

Légzéssel összekötött folyamatos,  tudatos mozgás. Elsősorban a tested tartó izmait hozza működésbe, mely által stabilabbnak, energikusabbnak  érezheted magadat.  A Pilates kiseszközök (pl. pilates henger, pilates karika, súlylabda) és gépek (pl. Reformer, Chair) kontrollálttá, változatossá és élvezetessé teszik a gyakorlást.  A nyugati emberek jógájának is nevezhetjük a Pilatest. Joseph Pilates, a módszer megalkotója a Zen meditáció, a jóga és a gimnasztika elemeit ötvözte. Megtapasztalhatod milyen érzés a tudatos, tiszta figyelemmel végzett mozgás, milyen érzés, amikor jelen vagy a mozdulataidban.

Visszajelzések  a vendégeimtől:

 • “Energikus vagyok az óra után, olyan mintha 2 centit nőttem volna.”
 • “Teljesen kikapcsoltam, jelen tudtam lenni a mozgásban.”
 • “Úgy érzem, helyrekerült minden porcikám.”

Neked ajánlom a fentieket,

 • Ha nyitott vagy felfedezni az elme és a test kapcsolatát
 • Ha szeretnéd elsajátítani a meditáció lépéseit az alapoktól kezdve
 • Ha szeretnéd megérteni egy visszatérő testi vagy mentális probléma lehetséges okait
 • Ha szeretnéd megtapasztalni a minőségi mozgás örömét
 • Ha szeretnél minőségi figyelmet gyakorolni
 • Ha szeretnéd elmélyíteni a kapcsolatot akár a testi mozgásokon keresztül, akár az elme rejtett zugaiba való bepillantással
 • Ha nyitott vagy megtapasztalni mi van a gondolatokon túl
 • Ha tudatosan szeretnéd fejleszteni a mozgásodat egy sérülés után

Milyen formában találkozhatunk?

 • Egyéni mindfulness alapú konzultáció
 • Egyéni fizioterápia, manuálterápia, egyéni talaj és gépes Stott Pilates® óra
 • Egyéni pilates és mindfulness meditációs óra

Árak:

 • 60 perces egyéni alkalom: 16.000 Ft
 • 90 perces egyéni alkalom: 24.000 Ft

Jelentkezés és további részletek:

csintalan.maja@gmail.com