Mindfulness meditációs tanár, Theta Healing® konzulens, fizioterapeuta

Küldetés:

Az elme és a test kapcsolatának felfedezése a jelen pillanatban.

Értékrend:

Hiszem, ha mozdul az elme, akkor mozdul a test. Hiszem, ha mozdul a test, akkor mozdul az elme. Bárhonnan indulhatok egy probléma megoldása felé, az elme felől vagy a test felől, a belső bölcsesség mutatja az utat.

Személyes életút:

Hatéves koromtól tizenkilenc éves koromig a tánc volt az életem középpontjában, naponta több órát gyakoroltam klasszikus balettot és modern táncot. Táncosnak készültem, majd a táncban tapasztalt külső elvárások, és a másoknak való megfelelés hálójában elveszítettem a kapcsolatot önmagammal. A paradoxon az, hogy az amit kicsi lányként megtapasztaltam a tánc által, hogy lehetek én, lehetek olyan amilyen vagyok a színpadon, a hosszú évek gyakorlása alatt, a test sanyargatása és “csodálatos” formákba öltése által, elveszítettem a természetes önmagammal, az esszenciámmal való kapcsolatot. Megtanultam hogyan nyomjam el a testi fájdalmakat, és hogyan rejtsem el az érzelmeket egy tökéletesen kivitelezett  balett-mozdulat mögé. A balettban gyakorolt kontroll mindennapi vendég volt nálam a hétköznapi helyzetekben is. Önmagamat fagyasztottam le és ezen már a tánc sem oldott.

Vonzott az emberi test mélyebb megismerése, éreztem, hogy a mozgás továbbra is az életem alapvető része, ezért választottam új szakmaként a gyógytornász irányt. Mindent megtanultam az emberi test, az izmok, az ízületek működéséről. Főiskolás éveimet az állandó aggódás és szorongás kísérte végig, ami odáig vezetett, hogy elkezdtem kerülni a társas helyzeteket annak érdekében, hogy csökkentsem a szorongást, de a bezártság érzése csak növelte azt, így visszaértem a szorongás ördögi körébe. Hosszas, hónapokig lappangó hangulatingadozás, és az állandó fizikai diszkomfort érzet után megérett bennem a döntés, hogy elinduljak az életemet irányító működések megismerése felé. 2016 óta meditálok. Elkezdtem arra keresni a válaszokat, hogy hogyan tudnám őszintén megélni az érzelmeket, és hogyan tudnék könnyedén kapcsolódni másokkal. Az éber figyelem fejlődése által megértettem, hogy a visszatérő fizikai diszkomfort érzetek mögött volt egy elmebeli történés. Nyak- és csípőfájdalmam szűnt meg, miután elkezdtem tudatosan és elfogadással fordulni az érzelmek felé. Ebben a mindfulness meditáció hozta a legnagyobb áttörést számomra, ahol megéreztem, hogy hogyan változnak és oldódnak fel a nehéz érzelmek, amikor hagyom hogy itt legyenek, ahelyett, hogy elnyomnám őket vagy ellenállnék. A meditáció és személyiség szerkezet vizsgálata beszippantott. Egy hosszú thaiföldi csendes vipassana elvonulás után, megértettem, hogy amit eddig adtam, abban a formában ahogy eddig adtam, már nem szolgál engem és a világot sem. Rájöttem, hogy én nem tudom már más emberek testét, elméjét kontrollal tanítani, csak vezetni finoman afelé, hogy rátálaljanak a test belső bölcsességére, az elme bölcsességére. Mert a kettő együtt mozdul. 

Hálás vagyok azokért a pillanatokért, amikor újrakezdhetem megszülni magamat, úgy ahogy az akkor engem és a világot szolgálja , nem pedig pusztán az egót és a múltat. 

Megértettem és sejtszinten megéreztem, újra és újra tapasztalom az elme és a test kapcsolatát. Az élet, a működés, a konceptuális és a végső valóság közös tapasztalása az, ami vonz. Elemi erővel.

Abban segítek neked, hogy megtapasztald:

 • milyen érzés jelen lenni a testben, éber figyelemmel felfedezni a határaidat
 • milyen érzés tiszta figyelmet fordítani a benned zajló folymatok felé, a test és az elme felé egyaránt
 • milyen érzés megengedni egy érzelmet
 • milyen felfedezni, hogy mit rejt a test egy fájdalom mögött
 • milyen érzés a fájdalmat úgy átélni, ahogy van, szembenézni azzal, ami van

Szakmai tapasztalat:

15 éves táncos múlttal, 13 éves gyógytornász-fizioterapeuta és Stott Pilates® oktatói tapasztalattal rendelkezem. Sok éven át a fizikai test gyógyításán keresztül segítettem a vendégeimnek, ma már a fizikai tünetek mellett az elme működésének felfedezése is szenvedélyemmé vált, 2018 óta vezetek mindfulness alapú csoportokat és elvonulásokat.

A panaszok mögött megbújó hitrendszerek feltérképezéséhez a Mindfulness alapú technikákat, Theta Healinget® alkalmazom.

Fizikai test gyógyításához a lágyrész és izületi mobilizációs technikát (Terrier®) manuálterápiát (Maitland®) és a Stott Pilates® módszer elemeit fűzöm össze.

A testi érzetekhez, gondolatokhoz és érzelmekhez való hozzáállás gyökeres megváltoztatásához a Mindfulness alapú meditációt alkalmazom.

Szakmai végzettségek:

 • 2010 óta gyógytornász és Stott Pilates® oktató
 • 2012 óta humánkineziológus és manuálterapeuta
 • 2018 óta Qualified Mindfulness teacher (Solterreno Mindfulness Academy)
 • 2018 óta Access Bars® kezelő
 • 2019 óta Theta Healing® konzulens
 • 2019 óta Élet-Intelligencia Folyamatok® tanára
 • 2020-ban integrál csoportvezető (1 éves képzés)
 • 2023-ban Dancing Mindfulness Facilitátor (The Institute for Creative Mindfulness)
 • 2024-től Energiagyógyászat (Kis Zsolt)

Saját gyakorlásom:

 • Mindfulness alapú stresszcsökkentő gyakorlatok
 • Theravada vipassana és samatha meditáció napi gyakorlása
 • Transzcendentális meditáció
 • 2016 óta rendszeres 20-30 napos csendes theravada vipassana és samatha elvonulások Thaiföldön és Magyarországon (Jelenlegi tanítóm Beth Upton)
 • Kundalini jóga
 • Stott Pilates ®

Milyen formában találkozhatunk?

Egyéni fizioterápia, manuálterápia, egyéni talaj és gépes Stott Pilates® óra

Egyéni mindfulness alapú meditációs konzultáció , Theta Healing® konzultáció, Access Bars® kezelés

Csoportos 8 hetes bevezetés a minfulness világába: kezdés 2024. szeptember 12. 17.30-20.00

Csoportos 4 alkalmas haladó mindfulness gyakorlás: kezdés 2024. szeptember 11. 17.00-19.30 (2hetente)

Élet-Intelligencia Folyamatok®: a párom, Balogh Ottó által megálmodott és kifejleszett 6×4 napos önismereti „mélybúvár folyamat”, előadásokkal, gyakorlatokkal, meditációkkal és még sok meglepetéssel fűszerezve

FókuszÜlés: 1 vagy 2 napos (ottalvás nélküli) év teremtő meditációs program 2024. január 20. és 21. Páty, Jamuna Jóga és Mozgásstúdió

FelÉbredŐ: 1 napos szabad tánc alapú elvonulás, Dancing Mindfulness 2024. március 10. 10.00-18.00-ig, Páty, Jamuna Jóga és Mozgásstúdió

Erdőfürdőzés: (japán Shinrin Yoku) jelenlét gyakorlatok a természetben, 2024. április 14. 10.00-14.00-ig

ZENdÜlő: 3 napos szabad mozgás alapú elvonulás 2024. május 10-12-ig, Kóspallag, Málnáskert

Mindful Kontakt & Meditation Retreat: 3 napos, csendes szakaszokkal fűszerezett mindfulness alapú elvonulás, 2024. október 25-27-ig, Kóspallag, Málnáskert

Dancing Mindfulness: 2024. 07.26. 18.30-20.00 HevZso

Neked ajánlom a fentieket,

 • Ha nyitott vagy felfedezni az elme és a test kapcsolatát
 • Ha szeretnéd elsajátítani a meditáció lépéseit az alapoktól kezdve
 • Ha szeretnéd megérteni egy visszatérő testi vagy mentális probléma lehetséges okait
 • Ha szeretnéd megtapasztalni a minőségi mozgás örömét
 • Ha szeretnél minőségi figyelmet gyakorolni
 • Ha szeretnéd elmélyíteni a kapcsolatot akár a testi mozgásokon keresztül, akár az elme rejtett zugaiba való bepillantással
 • Ha tudatosan szeretnéd fejleszteni a mozgásodat egy sérülés után
 • Ha szeretnéd mélyebb szinten megélni az életed pillanatait

Elérhetőség, további részletek és jelentkezés e-mailben:

csintalan.maja@gmail.com